Slår Reinholdtzon Belfrage på fingrarna sedan 2007

03 april 2008

Youlänk

Jag vill bara klargöra en sak. När folk skickar Youtube-länkar till mig över MSN eller Skype är det sällan jag tittar på dem. Inget illa menat men jag måste vara så selektiv i min mediekonsumtion för att inte få någon sorts overload.
Ni måste ju förstå att om man spenderar så mycket tid med media som jag gör måste man dra en gräns någonstans.

3 kommentarer:

David sa...

Ja det där är lurigt, jag är själv en sån som skickar vidare klipp hela tiden, musikvideor och saker folk "bara måste läsa". Men själv hinner jag aldrig kolla folks länkar, sitter inte så jag kan ha ljud, eller har för bra musik jag lyssnar på, eller hinner inte, eller orkar inte. Dessutom är det väl säkert väldigt ute att länka till klipp på nätet^^
Vi har väl vid det här laget sett allt, och 99% av klippen folk vill man ska se är ju bara samma gamla americas funniest home videos-skämt där en bäbis snubblar eller en hund snubblar eller en tonåring...snubblar med flit.

Det finns inget subtilt på nätet.

David sa...

Tänkte lite mer på det här, och just det här med att man blir selektiv och ska prioritera sin tid kan ju oxå leda till trist kommunikation. För vi hinner inte med, och blir mer och mer vana vid att få saker när vi vill. Vi vill se tv när vi vill, läsa nyheter när vi vill, och snart kanske även höra på våra vänner när vi vill?
Vi har inte längre lust att ta tid att lystna på långa historier med länkar och skit via msn, "skriv det i din blogg istället så läser jag det sen, när jag hinner".

Direkt kommunikation dör ut till förmån för friends on demand, vi har bloggvänner vars liv vi kan ta del av när vi vill^^

Poncho sa...

Det är ju inte så att jag inte har tid att titta på länkarna men jag anser att man bara orkar se så mycket material. Så därför sparar jag mig till det jag måste ta del av. Har jag energi så tittar jag naturligtvis.