Slår Reinholdtzon Belfrage på fingrarna sedan 2007

18 oktober 2007

Hot mama

Idag har jag varit på konsert! Mycket trevligt. Asha Ali spelade på Världskulturmuseet och gjorde det fantastiskt bra trots krångel med ljudet.
Förband var Ashas två körtjejer som i detta sammanhanget kallade sig Lowood. Med gitarr och synteffekter som stöd satte de rösterna i fokus och det bar långt. Korta melodier med stor känsla av vilka en till och med fick stöd av en viss Kristofer Åström.
Så efter tjugo minuter var det då dags för Asha Ali med band men tyvärr hann det på denna korta tid hända något med ljudet. All sång ut försvann och vi i publiken fick dela monitorljudet med de i bandet. Dessutom är det oklart om den ena gitarren fungerade överhuvudtaget.
Men trots allt detta var det en magnifik spelning. Asha var spelsugen och bandet likaså. De plöjde igenom de flesta av låtarna från plattan plus den nya underbara A Promise Broken, dock spelades inte min favorit To Bed.
Hela tiden under spelningen riktigt lyste det om sångerskan som inte bara använde sig av sin röst utan hela sin kropp för att förmedla de känslor som bubblade i henne, det var dans dans dans på scen och i mitt bröst.
När spelningen lider mot sitt slut blir det stående ovationer och det hela avslutas med två covers, dels något överraskande More Than This av Roxy Music och så då den som redan finns på skivan While You´re On Your Way av Tim Hardin.

Sammantaget en underbar spelning med Asha Ali och en ny trevlig bekantskap med Lowood.

2 kommentarer:

Fröken sa...

Haha, ingen "To bed".... yes!

Anonym sa...

Missuppfattade det hela som sagt, trodde det handlade om Miss Li... konstigt nog så hade hon precis samma tekniska problem när jag såg henne på malmöfestivalen i somras.