Slår Reinholdtzon Belfrage på fingrarna sedan 2007

30 december 2007

Undefeated

Så lyckades de då till slut. New England Patriots gick 16-0 och därmed obesegrade genom NFLs grundsäsong. En triumf för Patriots och Amerikas gunstling nummer ett just nu, QBn Tom Brady, som bara ett lag lyckats med tidigare nämlingen Miami Dolphins årgång 1972. Intressant att tillägga är att 72 gjorde Patriots en av sina sämsta säsonger någonsin och i år har Dolphins bara lyckats åstadkomma 1-14 med en match kvar.
Diskussionen går het i USA och känslorna svalar om vilken prestation som är den bästa och meningarna är många. En del hävdar att Dolphins är originalet och att inget kan slå säsongen 72, andra hävdar att 16-0 obestridligen är bättre än 14-0 medan ett tredje läger diplomatiskt säger att obesegrade är obesegrade oavsett hur många matcher som spelas. Men en sak är i alla fall säker, för att nå upp i samma legendstatus som Dolphins trupp från 72 krävs det tre segrar till för Patriots, Miami vann nämligen också den efterföljande Super Bowl VII.
Upplösningen levereras under januari och februari.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu när Saints är helt körda får jag smygheja på Chargers i play off, intressant blir det i vilket fall... ser också att det blev ett dåligt genrep för Seahawks mot Atlanta inför post season.

Poncho sa...

Dåligt och dåligt, två av de största killarna i defencen, Jones och Bernard, var skadade liksom lead tackle i SP, Koutovides, och största stjärnan, WR Branch. Sedan spelade QB2 Seneca Wallace halva matchen och kastade för över 200 yards. Men visst, jag kan hålla med om att när man gör 41 poäng så ska man vinna. Det kommer inte hända mot Washington i Wild-Card-matchen det kan jag lova. Annars är ju Jaguars mot Steelers den mest intressanta matchen i första rundan. Den kommer bli knallhård.